شروع زنبور داری

زنبور عسل

شروع زنبور داری

اسماعیلی
زنبور عسل

شروع زنبور داری

 لازم است علاقمندان به زنبورداری بدانند که چه مراحلی را باید در طول یکسال زنبورداری انجام دهند.
 

شرو ع زنبورداری با خرید کندو

انتخاب محل مناسب زنبورستان
 منطقه  مناسب از لحاظ فراوانی گل ووجود  مزرعه قوی (پنبه  ، یونجه، آفتابگردان، صیفی جات و...)


تامین آب برای زنبورستان

محافظت زنبورستان و بازدید کلنی
 
 برداشت عسل

تقویت کلنی های ضعیف در بهار

سیم کشی قاب و موم دوزی

پیدایش کارگران تخم گذار

روش های تغذیه زنبوران

تلقیح مصنوعی در ملکه زنبور عسل

شماره گذاری و تعمیر نشتی کندو

برداشتن کادر های سیاه
 
روش های تصفیه موم
 
گرفتن بچه کندو تقویت آن در صورت نیاز

 

جلوگیر از بچه دادن با زدن شاخن در کندوهای ضعیف و کم عسل


ادغام کلنی ها

جابجایی و بارگیری کلنی

معرفی ملکه به کندو

غارت و نحوه جلوگیری از غارت


اقدامات لازم قبل از فصل زمستان و نحوی نگهداری در زمستان

رنگ کردن ملکه و قواعد آن


جابجایی و بیرون کشیدن کادر

بازدید فصل بهار

جابجایی کندو ها و کوچ دادن

تغذیه و نیاز های غذایی زنبور

تشخیص شروع فصل بهار

تقویت جمعیت های ضعیف در بهار

طبق دادن و برداشتن طبق

تهیه کیک گرده

بسته بندی و فروش عسل

 
 برخی موارد که نیاز به توضیحات لازم دارند در پایین آورده شده است:

 
اغلب زنبورداران ایران عقیده دارند که هر جایی که کندوی خود را مستقر می کند سمت سوراخ کندو را به سمت مشرق بگذارند تا صبح اولین نور خورشید به داخل کندو بتابد ولی این کار همیشه درست نیست چون ممکن است باد از سمت مشرق بیاید که به داخل کندو مستقیم بوزد و دمای کندو پایین می آید و زنبوران برای اینکه دمای کندو دوباره به 35 درجه برسد باید زنبوران عسل بیشتری بخورند تا دمای کندو را به 35 درجه برسانند. پس بهتر است سمت سوراخ پرواز به سمت مخالف باد باشد .

گرمی و سردی کندو

تخم ریزی ملکه نیاز به دمای 35 درجه نیاز دارد تا لاروها از تخم بیرون آیند و بزرگ شوند سپس ما به کندوی گرمی نیاز داریم. اگر دمای کندو و بالای 35 درجه باشد . زنبوران مقداری آب بر کندو می آورند و با بالا زدن دمای کندو را خنک می کنند تا به 35 درجه برسد اگر دما به زیر 35 درجه برسد زنبوران با خوردن مقداری عسل گرما تولید کرده و دما را به 35 درجه می رسانند .

اگر قاب های کندو هایشان موازی با سوراخ پرواز باشد کندویی گرم است ، زیرا قاب

اول بر سر راه سرما می گردد و همچنین اصولاً زنبوران عسل را در قاب های کناری عسل ذخیره کرده و تخم ریزی را در قاب های وسط بر انجام می رسانند برای همین قاب اول که عسل در آن ذخیره شده با سرما بهتر مانده و همچنین در زمستان کندو فعالیتی ندارد و اگر باز هم یک بار تخم ریزی شود در زمستان اصلاً نیازی به ناراحت بودن تخم های قاب اول نیست چون اصلاً در قاب های اولی و آخری خصوصاً در زمستان تخم ریزی نمی شود ولی اگر قابها عمود بر سوراخ باشد هوای سرد بیشتر به داخل کندو نفوذ کرده و زنبوران از سرما به سراغ عسل می رود و عسل می خورند .

عسل گیری

عسل گیری در اواخر خرداد ماه و اواخر شهریور انجام می شود .

ابتدا برای انجام کار به سراغ کندو می رویم بعد ازبازدید کندو از کندو قاب هایی که فقط عسل در آنها است بر می داریم (اگر در قاب ها گرده بود اشکالی ندارد ) اگر در کندو قاب هایی بود که داخل آن تخم ریزی و در کنار آن عسل بود قاب را بر نمی داریم و آن را در کندو نگه می داریم .در عسل برداری اواخر شهریور باید دقت نمود که عسل ذخیره برای اواخر پاییز و زمستان برای کلنی جا بگذارید که حدود 3 الی 4 قاب عسل کافی است .

محل جدا کردن موم از عسل (عسل گیری)باید دور از زنبورستان باشد تا در زنبوران حس غارت به وجود نیاید .

در محل، ابتدا شان را روی خرک گذاشته وبا چنگال پولک تراش پولک های آن را می تراشیم و شان ها را در دستگاه اکستراکتور قرار می دهیم وبا چر خاندن دسته آن عسل ها از قاب بیرون می آیند و بعد از آن یک دور قاب هارا چر خانده و دوباره دسته اکستراکتور را می چرخانیم تا عسل از آن طرف قاب هم جدا شود .بعد از اکستراکتور کردن کلیّه ی قاب ها، قاب هایی که در داخل آنها گرده باشد را جدا و به داخل کندوها برده هم چنین اگر قاب های گرده را به کلنی ضعیف بدهیم بهتراست .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
تهیه گرده

ما می توانیم در زمان وفور گل و گیاه با استفاده از تله گرده گرده را جمع آوری کنیم به این صورت که تله را جلوی درب کندو قرار می دهیم و تا غروب صبر می کنیم وبعد از غروب تله را بر می داریم .این گرده به مدت خیلی زیاد پایدار نبوده وزود خواص آن از بین میرد برای این کار می توانیم یکی ازقاب های ذخیره ی گرده را برداریم .

تصفیه موم

در این کار ابتدا موم های سیاه شده و زیاد استفاده شده را از قاب ها جدا شده و ظرفی آماده و مقداری آب و م



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 19:24 | نویسنده : اسماعیلی |
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.